Kaczka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    0,10 kg
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • kaczka

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę umyć, nasolić, natrzeć jamę brzuszną majerankiem, ułożyć na brytfannie, polać stopionym smalcem i upiec na złoty kolor. Gdy mięso miękkie, przestudzić i pokroić na porcję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 06.01.2011 22:36
a ona jest już upieczona na tym zdjęciu?...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat