kaczka nadziewana ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1000 g
  • tłuszcz

    30 g
  • przyprawy

  • ryż

    30 g
  • cebula

    50 g
  • tłuszcz

    15 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • Farsz:

    Z ryżu i podrobów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zrobić farsz: cebulę drobno pokroić i usmażyć na tłuszczu. Pod koniec smażenia dodać mieloną paprykę. Opłukać na sicie ryż, dodać do cebuli i uprażyć. Podroby pokroić na kawałki i dodać do ryżu. Ryż zalać gorącą wodą i ugotować na sypko, dodać drobno pokrojoną zieleninę i wymieszać. tuszkę oczyścić, posolić, natrzeć papryką. Do środka włożyć farsz, zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Tuszkę ułożyć w naczyniu, polać tłuszczem, obłożyć pozostałym ryżem, podlać wodą i upiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 08.04.2013 12:17
Skąd kaczkę o wadze 1kg? Najmniejsze jakie widziałem w sklepie mają 1.8 kg.
Adamorek 22.12.2011 15:02
ciekawy pomysł na kaczuszkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat