Kaczka nadziewana czerwoną kapustą

Kaczka nadziewana czerwoną kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    ok. 3 kg
  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • sok z cytryny

    1
  • pieprz

  • majeranek

  • cukier

    1 łyżka
  • olej

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • papryka mielona

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kaczka nadziewana czerwoną kapustą

Kroki postępowania

Krok 1 - Kaczka nadziewana czerwoną kapustą foto
Kaczkę wypatroszoną umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Odstawić na noc do lodówki
Krok 2 - Kaczka nadziewana czerwoną kapustą foto
Kapustę poszatkować, zalać wodą, wrzucić listek laurowy i zagotować. Gotować ok 10 minut, odcedzić, przestudzić. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz i cukier do smaku. Kapustą nadziać kaczkę
Krok 3 - Kaczka nadziewana czerwoną kapustą foto
Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180 st. i piec ok. 2 godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

pajbek 25.07.2013 21:35
Takiej jeszcze nie jadłam :-)
fotoviderek 11.05.2013 07:19
Wspaniała ta kaczka :)
smakoszek 28.01.2013 17:24
bardzo lubię mięsko z kaczki
Seba 22.01.2013 08:47
smaczna
Katarzyna/kate1980 15.08.2012 23:13
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat