kaczka faszerowana kaszą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    3 kg
  • kasza gryczana

    1,5 szklanki
  • żurawina

    4 łyżki
  • majeranek

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet winny

    4 łyżki
  • miód

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kaczka faszerowana kaszą foto
kaszę gotujemy i mieszamy z żurawiną. DO misku wlewamy miód,ocet olej.
Krok 2 - kaczka faszerowana kaszą foto
dodahemy sól pieprz i dużą ilość majeranku
Krok 3 - kaczka faszerowana kaszą foto
kaczkę smarujemy od wewnątrz, następnie wkładamy farsz i zszywamy ją,
Krok 4 - kaczka faszerowana kaszą foto
wierzch kaczki obficie marujemy marynatą, dodatkowo ja jeszcze posypałem jeszcze majerankiem.


Pieczemy ją w naczyniu żaroodpornym, w temp 190 stopb po około 50 minutach przekręcamy ją ja drugi bok. najlepiej sprawdzić ją czy jest gotowan nacinając mięso gdy wypłynie czerwony tłuszcz jeszcze powinna zostać w piekarniku jak przezrosczyty jest gotowa. podczas pieczenia powstanie nam duza ilość tłuszczu .


smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 17.11.2013 20:31
takiej jeszcze nie jadłam
Moniasaa 17.11.2013 19:39
uwielbiam kaczkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat