Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • filet z kurczaka

    2 szt
  • wątróbka drobiowa

    30 dkg
  • jabłka

    4 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić farsz: zmielić filet z kurczaka. Wątróbkę sparzyć i również zmielić. Bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać również posiekaną natkę pietruszki i startą na tarce cebulę. Wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Napełnić kaczkę farszem, spiąć wykałaczkami. Natrzeć przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. Następnie wyjąć kaczkę, ułożyć dookoła niej obrane i pokrojone w ósemki jabłka, wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze pół godziny.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lukrecja29

09.01.2014 16:35
Nigdy nie robiłam sama kaczki, zamierzam kiedys upiec ale jakoś mi z nią nie po drodze. Twoja wygląda obłędnie! Może zaprosisz mnie na taką :

fotoviderek

29.12.2013 11:31
Świetne danie :)

norweska20

27.12.2013 11:06
pięknie wyszła

Monika58

27.12.2013 10:47
smaczne mięsko

smerfna_chatka

27.12.2013 10:40
wygląda obłednie

pawel123

27.12.2013 10:29
jedna porcja dla mnie

krystyna330

27.12.2013 10:27
ale smakowitości

Megg

27.12.2013 10:13
prezentuje się wyśmienicie

Krzysztof15

27.12.2013 09:52
bardzo pyszna

Edith85

27.12.2013 09:41
ale pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat