Kaczka duszona z grzybami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1
  • czosnek ząbki

    2-3
  • pieczarki

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną kaczkę najlepiej w całości natrzeć solą, czosnekiem, a nastepnie pokroić na porcje. Obrumienić je na tłuszczu, dodac pokrojoną cebulę i grzyby, podsmażyć, podlac odrobiną wody dusić pod przykryciem. Gdy mieso miękkie można zalać potrawę szklanką śmietany wymieszanej z łyżeczką mąki lub posypać spora ilością zieleniny. Podawać z kaszą lub ziemniakami i sałatą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat