Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabanossa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kabanos 120 gram
por 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
kapusta pekińska 1/2 małej główki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
czosnek 4 ząbki
śmietana 2 łyżki
kostka rosołowa 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

olej do smażenia

Porada

Kabanossa doskonale smakuje z makaronem lub grzankami.

Przepis i sposób przygotowania na: Kabanossa

1. Kabanosy pokroić ukośnie na kawałki. Pora pokroić w średniej grubości plastry. Kabanosy i pora wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażyć.
2. Pietruszkę i marchew obrać, umyć i pokroić w średniej grubości plastry. Kapustę pekińską umyć i pokroić.
3. Do kabanosów i pora wlać około 2,5 litra wody i dodać rozkruszone kostki rosołowe. Dodać resztę warzyw i doprawić.
4. Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietanę. Gotować około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.04.2015 07:16
bardzo fajny pomysł
cooked 15.04.2015 21:43
ciekawe jak smakuje :)
gosia561 15.04.2015 20:47
zupełna nowość
Kasiaaa 15.04.2015 20:18
Jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak