Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabanokapusta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kabanos 400 gram
kapusta biała 1 mała główka
cebula biała 1 duża
pomidor 2 sztuki
bulion 1 szklanka
koperek pęczek
papryczka chili 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kabanokapusta

1. Cebulę obrać, umyć, pokroić w średniej grubości kostkę i podsmażyć na złoto.
2. Z kapusty usunąć głąba, poszatkować i wrzucić do garnka z cebulą.
3. Kabanosy pokroić na kawałki i dodać do garnka. Dołożyć drobno pokrojone papryczki chili.
4. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do garnka.
5. Zalać bulionem i dusić około 30 minut. Pod koniec przyprawić, jeszcze chwilę poddusić i dodać pokrojony koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.04.2015 07:15
bardzo fajny pomysł
Marta Ryżek-Kalkowska 15.04.2015 21:36
PYSZNIE U CIEBIE.
Kasiaaa 15.04.2015 20:55
Bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak