Kabaczkowe szparagi

Kabaczkowe szparagi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 kg
  • sól

    20 dag
  • kwasek cytrynowy

    10 dag
  • cukier

    1 szczypta
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w długie paski grubości palca i ustawiamy w słoikach dość ciasno. Wodę zagotowujemy z solą, sokiem z cytryny i cukrem. Gorącą solanką zalewamy kabaczki. Słoiki pasteryzujemy około 20 min. Przed podaniem lekko podgrzewamy w zalewie ( można dodać trochę mleka). Odcedzamy i podajemy jak szparagi polane masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat