Jogurtowy deserek z musem mango

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    450 ml
  • mango

    1 owoc świerzy
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • galaretka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 0,6 szkl wrzątku. przestudzić. Jogurt zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru pudru, Pod koniec wlać galaretkę i przelać do formy. żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl wrzątku. Owoc mango obrać pokroić i zmiksować z cukrem pudrem, dodać żelatynę i wylać na zastudzoną warstwę jogurtową. Przed podaniem można polać polewą czekoladową lub udekorować kleksem z bitej śmietanki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 17.09.2011 14:55
super
Koper 24.02.2011 17:04
fajny prosty deserek
Sarenka 16.01.2011 14:45
Uwielbiam takie lekkie deserki z owocami na zimno
rosik93 13.11.2010 01:27
Jak z mango to musi być pyszne
suzana 09.11.2010 23:00
świetne jako lekki deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat