Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowiec z truskawkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 5 szt
cukier 5 łyzek
mąka pszenna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Masa jogurtowa

jogurt truskawkowy 1 litr
galaretka truskawkowa 3 szt
wrzątek 3/4 szkl

Dodatkowo

truskawki
galaretka truskawkowa 2 szt
wrzątek 0,75 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec z truskawkami

Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Masa jogurtowa:
W wodzie rozpuszczamy galaretki, gdy zaczną tężeć mieszamy z jogurtem.
Przełożenie:
Biszkopt- tężejąca masa jogurtowa- truskawki zalane galaretką rozpuszczoną we wrzątku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 27.06.2015 14:33
moje ulubione ciasto z galaretka.
Mama niejadka 27.06.2015 14:01
Pyszne ciasto
fotoviderek 27.06.2015 12:16
Ciacho na czasie :)
Wacław 27.06.2015 10:59
pyszne,lekkie ciacho :-)
Ewelina1991 27.06.2015 09:11
z truskawkami.... pychota ;-)
Motorek 27.06.2015 09:06
bardzo dobre ciasto
Aga-25 27.06.2015 08:39
lekkie proste ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak