Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowiec truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
Masa truskawkowa:
jogurt truskawkowy 1 litr
margaryna 250 g
żółtko jajek 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 lyzeczek
galarekta truskawkowa 2
truskawk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec truskawkowy

Bialka ubijamy na sztywno dodajemy cukier i zoltka i mieszamy. Wsypujemy make z proszkiem do pieczenia. Cisato wylewamy do formy i pieczemy 30-40 min w 160-180C. Zelatyne rozpusczamy w goracej wodzie. Galaretki robimy wedlug przepisu. Zoltka ucieramy z cukrem i margaryna. Mase mieszamy z jugurem i zelatyna i wylewamy na biszkopt. Gdy masa zastygnie ukladamy truskawki i zalewamy galaretka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.07.2013 09:37
bardzo dobre ciasto
kanu83 09.04.2013 17:33
Pyszne ciacho- uwielbiam takie
Bernadeta1 04.04.2013 00:01
bardzo smaczne musi być to ciasto
pestka 03.04.2013 20:24
a zatem czekam na sezon truskawkowy, by spróbować upiec takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak