Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe z rabarbarem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
jogurt naturalny 200 ml
jaja 5 sztuk
mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
cukier waniliowy 16 g
rabarbar 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kawałki. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do przestygnięcia. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier waniliowy i cukier biały. Miksujemy na lekką, puszystą masę.
Krok 1 - Jogurtowe z rabarbarem  foto
2
Gdy cukier będzie niewyczuwalny dodajemy partiami mąkę, następnie jogurt i margarynę. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Jogurtowe z rabarbarem  foto
3
Na wierzchu układamy kawałki rabarbaru. Ciasto pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Jogurtowe z rabarbarem  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.06.2014 20:30
pyszne ciasto
caralajna 05.06.2014 06:04
fantastyczne ciasto
V_kuchareczka 02.06.2014 10:34
pyszne ciasto
Renata9 02.06.2014 07:32
pyszne ciacho, lubię rabarbar
Janina 01.06.2014 23:43
Smaczne ciacho;)
pajbek 01.06.2014 22:39
Wygląda pysznie :-)
Katarzyna/kate1980 01.06.2014 22:28
koniecznie muszę wypróbować
aniach32 01.06.2014 22:20
Mmmm po prosze o kawałek :D
Stenka 01.06.2014 22:17
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak