Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe z brzoskwiniami po raz drugi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
brzoskwinie w puszce
dżem wiśniowy
mąka 2 szklanki
cukier 1.5 szklanki
jogurt naturalny 300ml
olej niepełna szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
zapach waniliowy do ciast

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe z brzoskwiniami po raz drugi

Kroki postępowania

1
Brzoskwinie odsączyć na durszlaku lub sitku. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier. Mąkę przesiać z proszkiem, dodać żółtka, olej i jogurt oraz kilka kropel zapachu do ciast. Delikatnie całość połączyć z białkami. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto.
Krok 1 - Jogurtowe z brzoskwiniami po raz drugi foto
2
Brzoskwinie pokroić i równomiernie ułożyć na wierzchu. Wstawić do piekarnika na około 45 min nagrzanego do 180 stopni.
Krok 2 - Jogurtowe z brzoskwiniami po raz drugi foto
3
Podawać z dżemem i cukrem pudrem.
Krok 3 - Jogurtowe z brzoskwiniami po raz drugi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krakowianka 20.11.2012 14:38
fajny przepis!
Piotr-21 20.11.2012 13:01
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak