Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe racuszki z dynią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 200 g
jogurt naturalny 120 g
rodzynki 1 garstka
jajko 1 szt
mąka pszenna 4 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
spirytus 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
olej do smażenia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe racuszki z dynią


SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obraną dynię ścierany na grubych oczkach.

Dodajemy jajko , jogurt naturalny , przesianą mąkę , proszek do pieczenia , spirytus , rodzynki i odrobinę soli.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Kładziemy porcjami na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.

Podajemy gorące!

Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 20.10.2014 14:59
wyglądają apetycznie!
berys18 19.10.2014 12:38
wspaniałe racuszki
Malinka 18.10.2014 15:50
Chętnie bym skosztowała :)
Monika-twin 18.10.2014 15:48
fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak