Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe naleśniki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 150 ml
woda mineralna 150 ml
jajko 1 szt
mąka 1 szklanka
cukier puder 3/4 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe naleśniki

Do miski wlewamy jogurt i wodę - mieszamy, wbijamy jajko, dosypujemy mąkę oraz cukier puder i wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej dość gęstej (śmietanowej konsystencji).
Odstawiamy ciasto na około 15 minut.
Patelnie do naleśników smarujemy tłuszczem nagrzewamy, wlewamy porcję ciasta rozprowadzając po całej powierzchni, smażmy do ścięcia się ciasta co oznacza, ze z drugiej jest już zarumieniony naleśnik, przewracamy i dopiekamy na rumiano z drugiej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchcik gotuje 09.01.2017 09:56
Ciekawy pomysł, wypróbuję na pewno :)
AZgotuj 08.01.2017 14:11
bardzo smaczny pomysł:)
ilka01 08.01.2017 10:25
ciekawa propozycja :)
jagoda5913 08.01.2017 09:53
ciekawy pomysł
norweska20 07.01.2017 23:51
warte wypróbowania
Aleksandra/Olcia 07.01.2017 18:20
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak