Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
260 g -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
sól
1 szczypta -
cukier
60 g -
cukier wanilinowy
1 opakowanie -
jajko
2 szt -
jogurt waniliowy
280 g -
masło
60 g -
kiwi
1/2 szklanki (mini kiwi)
Sposób przygotowania
Papilotki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Połówki mini kiwi zanurzamy w cieście i pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Studzimy na kratce.
w przepisie użyłam owoców Aktinidii, czyli tzw. mini kiwi![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się