Jogurtowe muffinki z mini kiwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    260 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    60 g
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • jajko

    2 szt
  • jogurt waniliowy

    280 g
  • masło

    60 g
  • kiwi

    1/2 szklanki (mini kiwi)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce mieszamy składniki suche (mąkę, proszek, sodę, sól i cukier), w drugiej misce mieszamy składniki mokre (roztopione masło, jajka i jogurt waniliowy). Mokre i suche składniki łączymy razem szybko i niezbyt dokładnie (do suchych dodajemy mokre).

Papilotki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Połówki mini kiwi zanurzamy w cieście i pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Studzimy na kratce.
Kuchnia Marty
w przepisie użyłam owoców Aktinidii, czyli tzw. mini kiwi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dollce 19.10.2015 15:12
Pyszności :) poproszę jedną
molanka 19.10.2015 10:01
bardzo apetyczne
bietka 19.10.2015 09:13
muszą być smaczne :)
Franciszek 19.10.2015 00:19
piękne muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat