Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe muffinki z jagodami i kruszonką
Jak przygotować muffiny jogurtowe z borówkami? Trudno wyobrazić sobie bardziej prosty przepis.
Poniżej znajdziesz dokładny opis przygotowania, który powinien pomóc nawet początkującym w kuchni.
Jak już je upieczecie to napiszcie w komentarzach jak Wam smakowały muffiny jogurtowe z borówkami!
Przygotowanie kruszonki:
Składniki na kruszonkę wrzucamy do miseczki, szybko siekamy kilak chwil, a następnie rozcieramy palcami na kruszonkę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni.
Przygotowanie muffinków:
W jednej misce mieszamy składniki suche (mąkę, proszek, sodę, sól i cukier), w drugiej misce mieszamy składniki mokre (roztopione masło, jajka i jogurt waniliowy). Mokre i suche składniki łączymy razem szybko i niezbyt dokładnie (do suchych dodajemy mokre). Dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy całość.
Papilotki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Posypujemy kruszonkę i pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Studzimy na kratce.