Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe ciasto z jabłkami i kruszonką z chrupek

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 170 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczki
cukier 2,5 łyżki
syrop klonowy 1/4 szklanki
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 3/4 szklanki
jabłko 1,5 sztuki
chrupki śniadaniowe czekoladow 2 łyżki
margaryna 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe ciasto z jabłkami i kruszonką z chrupek

Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia oraz sól. Wymieszać. Odłożyć na bok.

Margarynę roztopić i ostudzić.

Do miski przełożyć jogurt,dodać cukier, syrop klonowy oraz jajko. Wymieszać do połączenia składników. Dodać margarynę i ponownie wymieszać. Partiami dosypywać suche składniki i mieszać ale tylko po połączenia składników. Przełożyć do formy.

Jabłko obrać i pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć je na cieście dosyć gęsto. Chrupki przełożyć do woreczka i mocno je pokruszyć. Następnie posypać nimi wierzch ciasta. Piec około 35 minut w 180 st. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 04.03.2014 21:38
bardzo dziękuję:) przepis wymyśliłam podczas porządków w szafkach kuchennych i lodówce:)
gosia1988 04.03.2014 20:35
smakowicie wygląda
Dorota59 04.03.2014 20:33
ładnie wygląda
adelajda 04.03.2014 20:33
wygląda obłędnie
kasienka23 04.03.2014 20:26
fajny przepis :)
Lis 04.03.2014 20:09
Pycha ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak