Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe buraczki z cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 6 sztuk
cebula 1
jogurt grecki 0,5 szklanki
śmietana 30% 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe buraczki z cebulą

Najlepiej na dzień przed wieczorem zalewamy buraczki zimną wodą, nastawiamy na gaz i w mundurkach gotujemy je do miękkości. gdy ostygną to zdejmujemy z nich skórkę oraz ścieramy na tarce o dużych otworach (róbcie to w jednorazowych rękawiczkach by nie zabarwić dłoni). Do buraczków dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Do miseczki przekładamy jogurt, dodajemy śmietankę oraz sól i pieprz do smaku - mieszamy. Dip jogurtowy przelewamy do buraczków z cebulą i całość dokładnie mieszamy. Pyszna sałatka do obiadu gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 20.11.2013 07:56
Ciekawy pomysł na buraczki - takich jeszcze nie jadłam.
Katarzyna/kate1980 17.11.2013 19:17
pomysłowe z tym jogurtem
Poison1988 13.11.2013 21:19
robię takie często do obiadu - tak niewiele potrzeba na przepyszny dodatek :)
babajaga1969 13.11.2013 18:53
ładnego koloru nabrały, pyszne musza być
bogusia19 13.11.2013 11:56
naprawdę smaczne
gosia56 13.11.2013 10:42
z jogurtem jeszcze nie robiłam
dodi 13.11.2013 09:00
z jogurtem fajny pomysł
kasiaw 13.11.2013 08:24
uwielbiam buraczki muszę wypróbować Twój przepis
Margaretkaw 13.11.2013 08:13
Wspaniale wygląda, bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak