Jogurt po bułgarsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    4 świeże
  • śmietana

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    pół litra
  • koperek

    2 łyżki drobno posiekanego
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę, wymieszać ze śmietaną, koperkiem i dwiema szczyptami soli, wstawić do lodówki. Jogurt ubićtrzepaczką, połączyćz ogórkami i śmietaną. Wlać do szklanek, oprószyćna wierzchu papryką mieloną. Podawać osobno,, lub jako dodatek do np. młodych ziemniaczków z wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat