Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jiaozi (chińskie pierogi)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 25 dg
pietruszka zielona 25 dg
koper świeży 25 dg
mąka 2, 5 szklanki
woda letnia 0, 66 szklanki
cebula 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jiaozi (chińskie pierogi)

Cebule, pietruszkę i koper drobno posiekać, wymieszać z mięsem i przyprawić.
Z mąki i wody (musi być bardzo chłodna) zagnieść ciasto. Następnie uformować je na kształt długiego sznurka. Pokroić go na mniejsze kawałki, które należy posypać mąkę oraz rozpłaszczyć na kształt małego naleśnika. Na to dać dać farsz z mięsa, cebuli oraz zieleniny. Zlepić tak, by powstał pierożek.
Wodę zagotować. Dać do niej pierożki. Zagotować (uważać, by nie przywarły do garnka). Dolać zimnej wody. Jeszcze raz zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak