Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
cukier 2 szklanki
mleko 8 łyżek
kakao tradycyjne 2 łyżki
płatki owsiane 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyki

Margarynę rozpuszczamy, na małym ogniu. Wsypujemy cukier. Wlewamy mleko i dodajemy czubate łyżki kakao. Jak się wszystko zagotuje to wsypujemy płatki owsiane. Gotujemy chwilę i zdejmyjemy z ognia. Gotową masę nakładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę łyżeczką jedną, a 2 zdejmujemy z niej tak formujemy małe porcje. Odstawiamy na 2 godziny i jeśli zastygnie to jest gotowe do jezdzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.04.2013 19:31
smakowitości
Jodaj 17.01.2013 11:29
extra są :)
cooleczka 02.11.2012 18:53
ale fajne :)
RenataZ-et 24.09.2012 19:56
sama często takie robię -są pyszne!!
pacpaw 22.09.2012 14:17
ciekaw co jerzu na to
Pietruszka 17.09.2012 10:10
fajne te ciasteczka
Pietruszka 17.09.2012 10:10
fajne te ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak