Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr z salsą cytrynowo - koperkową
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy salsę cytrynowo - koperkową.
Cytrynę parzymy wrzątkiem, osuszamy, ścieramy z niej skórkę oraz wyciskamy sok.
Koperek drobno siekamy, dodajemy do cytrynowej salsy, którą doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Salsę wstawiamy do lodówki dla delikatnego zgęstnienia i schłodzenia.
Następnie oprószamy go z obu stron mieszanką przypraw do ryb i owoców morza (jeśli nie mamy gotowej przyprawy możemy użyć soli, pieprzu oraz swoich ulubionych przypraw).
Usmażonego jesiotra odsączamy z nadmiaru masła na ręczniku papierowym, układamy na talerzu i podajemy z salsą cytrynowo - koperkową oraz ulubionymi dodatkami.
Życzę smacznego! :)