Jesiotr z rusztu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jesiotr

    1,5-2 kg
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sos musztardowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jesiotra sparzyć, oskrobać, oprawić, pokroić w dzwonka, natrzeć solą i pieprzem oraz drobno posiekaną cebulą, polać olejem i pozostawić na parę godzin w chłodnym miejscu. Jesiotra położyć na ruszcie i upiec. Podawać z sosem musztardowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 18.10.2011 09:29
super
mirosława4 26.08.2011 18:02
smaczny
IKrakowianka 25.04.2011 17:12
pycha
RenataZ-et 09.11.2010 00:10
Pewnie jest pyszny taki chrupiący...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat