Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
cukinia 1/2 szt
patison 1/2 szt
kiełbasa wiejska 15 dag
mix sałat 1 opakowanie
ocet balsamiczny
olej rzepakowy
pestki dyni 4 łyżki
tofu 1/3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy . Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy . Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . doprawiamy solą . Serwujemy na sałacie szaszłyka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 13.08.2012 20:30
fajne
Ania60 13.08.2012 19:52
Super
iwa643 13.08.2012 08:42
polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak