Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • patison

    1/2 szt
  • kiełbasa wiejska

    15 dag
  • mix sałat

    1 opakowanie
  • ocet balsamiczny

  • olej rzepakowy

  • pestki dyni

    4 łyżki
  • tofu

    1/3 szt
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy . Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy . Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . doprawiamy solą . Serwujemy na sałacie szaszłyka

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agaK. 13.08.2012 20:30
fajne
Ania60 13.08.2012 19:52
Super
iwa643 13.08.2012 08:42
polecam pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat