Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
1 szt
cukinia
1/2 szt
patison
1/2 szt
kiełbasa wiejska
15 dag
mix sałat
1 opakowanie
ocet balsamiczny
olej rzepakowy
pestki dyni
4 łyżki
tofu
1/3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy . Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy . Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . doprawiamy solą . Serwujemy na sałacie szaszłyka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 13.08.2012 20:30
fajne
Ania60 13.08.2012 19:52
Super
iwa643 13.08.2012 08:42
polecam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak