Jesienny gulasz z dynią

Jesienny gulasz z dynią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    600 gram
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • cebula

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • dynia

    350 gram Hokkaido
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • pomidory

    2 sztuki
  • bulion warzywny

    3 szklanki
  • śmietana gęsta

    100 ml
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jesienny gulasz z dynią foto
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Jesienny gulasz z dynią foto
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać liść laurowy i chwilę razem smażyć.
Krok 3 - Jesienny gulasz z dynią foto
Wsypać paprykę i mieszając krótko razem smażyć.
Krok 4 - Jesienny gulasz z dynią foto
Posypać mąką, wymieszać i zalać bulionem. gotować 20 minut. Następnie dodać ziemniaki i dynię pokrojone w kostkę i gotować do miękkości.
Krok 5 - Jesienny gulasz z dynią foto
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i pod koniec dodać do gulaszu. Wlać śmietanę i zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku.Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.08.2016 13:36
pięknie się prezentuje
AZgotuj 24.08.2016 12:29
wspaniały gulasz:)
gosia56 24.08.2016 11:27
pyszne jedzonko;)
bertpvd 23.08.2016 23:12
pyszny gulasz ! :) idealny na nadchodzącą jesień
Łukasz15 23.08.2016 22:42
Bardzo dobry
gosia1988 23.08.2016 22:24
Chyba jutro zrobię, bo mi jeszcze pół dyni zostało

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat