Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny gulasz z dynią

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 gram
olej do smażenia 1 łyżka
cebula 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
dynia 350 gram Hokkaido
mąka pszenna 1 łyżka
pomidory 2 sztuki
bulion warzywny 3 szklanki
śmietana gęsta 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny gulasz z dynią

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Jesienny gulasz z dynią foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem, dodać liść laurowy i chwilę razem smażyć.
Krok 2 - Jesienny gulasz z dynią foto
3
Wsypać paprykę i mieszając krótko razem smażyć.
Krok 3 - Jesienny gulasz z dynią foto
4
Posypać mąką, wymieszać i zalać bulionem. gotować 20 minut. Następnie dodać ziemniaki i dynię pokrojone w kostkę i gotować do miękkości.
Krok 4 - Jesienny gulasz z dynią foto
5
Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i pod koniec dodać do gulaszu. Wlać śmietanę i zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku.Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Jesienny gulasz z dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.08.2016 13:36
pięknie się prezentuje
AZgotuj 24.08.2016 12:29
wspaniały gulasz:)
gosia56 24.08.2016 11:27
pyszne jedzonko;)
bertpvd 23.08.2016 23:12
pyszny gulasz ! :) idealny na nadchodzącą jesień
Łukasz15 23.08.2016 22:42
Bardzo dobry
gosia1988 23.08.2016 22:24
Chyba jutro zrobię, bo mi jeszcze pół dyni zostało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak