Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
jabłko 1
świeże śliwki 10 sztuk
sałata 5 liści
olej 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
pieprz
indyk 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne roladki

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mięso mielone oprószyć solą i pieprzem, dodać jajko, jabłko i dokładnie wyrobić. Podzielić na 5 porcji, rozpłaszczyć, na każdej ułożyć po liściu sałaty oraz 2 wydrylowane śliwki. Uformować roladki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć ze wszystkich storn, podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.11.2011 09:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak