Jesienne roladki

Jesienne roladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • jabłko

    1
  • świeże śliwki

    10 sztuk
  • sałata

    5 liści
  • olej

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • indyk

    50 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jesienne roladki

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mięso mielone oprószyć solą i pieprzem, dodać jajko, jabłko i dokładnie wyrobić. Podzielić na 5 porcji, rozpłaszczyć, na każdej ułożyć po liściu sałaty oraz 2 wydrylowane śliwki. Uformować roladki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć ze wszystkich storn, podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Justyna Jussstiii 24.11.2011 09:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat