Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne farfalle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia pół kg
pomidor 2 szt
kiełbasa 25 dag
farfalle 200 g
sól
pieprz
oliwa
natka

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne farfalle

Makaron farfalle lub inny ulubiony gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Kiełbase kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Dynię obieramy, kroimy w małą kostke i podsmażamy z kiełbasą. Pomidory kroimy w kostke i dodajemy na patelnię. Przyprawiam solą i pieprzem i smazymy az warzywa będa miękkie, łączymy je z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak