Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa z kiszoną kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 40 dag
kapusta kiszona 30 dag
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1 szt
ziemniak 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
pomidory w puszce 1 szt
majeranek
pieprz, sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa z kiszoną kapustą

Ugotować wywar na łopatce. W osobnym garnku ugotować kiszoną kapustę. Gdy mięso będzie miękkie wrzucić do wywaru pokrojone warzywa i pomidory z puszki. Gotować do miękkości i wrzucić do zupy ugotowaną kiszoną kapustę. Ja dodaję kapustę razem z wodą w której się gotowała, bo lubię kwaśny smak. Doprawić zupę do smaku( dużo majeranku), można udekorować liśćmi bazylii i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.03.2014 21:12
Super zupka!
Paolcia 14.01.2014 12:32
mmm apetyczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak