jesienna zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    50 g
  • fasola biała

    0,5 szklanki
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • kostki rosołowe

    3 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz kilka ziaren

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć przez noc, następnie ugotować ją. Gdy fasolą zrobi się miękka dodać pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, kostki rosołowe oraz przyprawy, gotować jeszcze kwadrans. Zupę zaprawić mlekiem z mąką i śmietaną. Podając każdą porcje posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat