Jesienna jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • pomidor

    1/2 szt
  • masło

    1 łyżeczka
  • jajko

    2 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • polędwica

    5 wędzona
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie młodą dobrze myjemy i nie obieramy .Kroimy w paseczki . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w paseczki . Cebule kroimy w piórka . Czosnek siekamy. Polędwiczkę wędzoną kroimy w paseczki . Na maśle podsmażamy cebule z posiekanym czosnkiem .Dodajemy pokrojoną cukinie ,paprykę i pomidora pokrojonego w ćwiartki .Podsmażamy . Na koniec dodajemy pokrojoną polędwiczkę .Mieszamy . zalewamy jajkami doprawionymi sola i pieprzem . Mieszamy aż jajko się zetnie .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 08.10.2012 18:39
takiej jesczze nie jadłam
agaK. 08.10.2012 18:23
uwielbiam jajecznicę:)
monisia8585 08.10.2012 13:21
oj pycha noo :)
bietka 08.10.2012 12:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat