Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jazzy chips grillowane

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak duży 4 sztuka
oliwa 2 łyżka
czarny pieprz 1/3 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jazzy chips grillowane

Do wykonania przepisu potrzebny jest sprzęt do robienia spiralek z warzyw i owoców: Szpikulcem przebijamy ziemniaka na wylot. Nakładamy sprężynkę z ostrzem i kręcimy, krojąc tym samym ziemniaka w spiralkę. Ściągamy ziemniaka ze szpikulca i delikatnie rozciągamy. Nabijamy na patyki do szaszłyków, skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami, pieprzem oraz solą. Grillujemy na dobrze rozgrzanym ruszcie, do miękkości i zarumienienia. Jazzy chips świetnie smakują z sosem czosnkowym z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 09.10.2013 20:19
no rewelacja :)
Katarzyna59 24.06.2013 07:33
fajny przepis
EmciaPichci 04.06.2013 09:23
świetne są!
kulinarny smak 11.09.2012 09:56
pomysł rewelacyjny:) wyglądają wspaniale
Kasia35 11.09.2012 09:18
ciekawie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak