Jasznik

Jasznik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • Kwas burakowy

  • wywar warzywny

  • śmietana

  • masło

  • mąka

  • fasola Jaś

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jasznik

Ugotować jaja na twardo . Kwas buraczany i wywar z włoszczyzny zagotować, dodać rozprowadzonąmąkę i masło, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ułożyć na talerzach połówki jaj na twardo i dosypać po łyżce fasoli. Zalać wrzącą zupą.Podawać z razowcem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat