Jaskółcze Gniazda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    40 dag
  • plasterki szynki konserwowej

    4 szt
  • przecier pomidorowy

  • musztarda

  • cebula

    1 szt
  • olej

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziarenka ziela angielskiego

  • mąka

  • natka zielonej pietruszki

  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jaskółcze Gniazda foto
Opłukany schab pokroić na plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Krok 2 - Jaskółcze Gniazda foto
Posolić i posmarować musztardą.Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek szynki,posmarować przecierem pomidorowym i ułożyć cienko pokrojoną w wiórka cebulę
Krok 3 - Jaskółcze Gniazda foto
W przygotowane w ten sposób plastry mięsa zwinąć jajka,owinąć roladki nitką lub spiąć wykałaczkami,obtoczyć w mące i zarumienić na gorącym oleju.
Krok 4 - Jaskółcze Gniazda foto
Przełożyć do garnka,przyprawić przyprawami,podlać wodą i dusić pod przykryciem około 45 minut. W czasie duszenia podlewać wodą. Po uduszeniu sos doprawić mąką i dodać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać z ziemniakami,ryżem i surówką np. z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 06.09.2013 07:39
dawdno nie robiłam
Misiakova 29.05.2012 08:01
kapitalne żarełko :))
Andysz 07.05.2012 11:27
rewelACJA;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat