Jaskółcze gniazda

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • bułka

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • jajko ugotowane na twardo

    6 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem,posiekaną zieleniną, drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą,pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Ugotowane i obrane jajka okleić równomiernie masą mięsną.
Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) i smażyć jak, aż ładnie się zrumienią.
Gotowe przekrawać na pół i układać na talerzu.
Można podać z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat