Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z nutka curry

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
udko 1 szt
marchewka 1 szt
fasolka szaragowa 1 garść
kalafior 3 kawałki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sos sojowy
Przyprawa curry orientalna Prymat
śmietana 30%
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z nutka curry

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę , marchewkę także obieramy i kroimy w kostkę . Kalafior kroimy w różyczki. Fasolkę na małe kawałki. W garnku z ok 1 litrem wody gotujemy udko od kury z dodatkiem liścia laurowego i soli morskiej. Na patelni rozpuszczamy masło o podsmażamy pokrojone ziemniaki dodajemy curry do smaku i resztę warzyw - smażymy. Solimy i doprawiamy pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do garnka z rosołem powstałym z gotowania udka. Mięso obieramy od kości i dodajemy do x=zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. doprawiamy sosem sojowym . Na koniec wlewamy ok 1/2 szklanki śmietany 30 procent.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 14.11.2013 11:10
Ciekawy przepis
Megg 14.11.2013 10:18
bardzo smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak