Jarzynowa z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1-2 szt
  • ziemniaki

    3-5 szt
  • cebula

    1 szt
  • korzeń pietruszki

    0,5 szt
  • kurki marynowane

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • natka pietruszki

    do smaku
  • olej

    do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy. Marchew kroimy w plasterki. Ziemniaki i korzeń pietruszki kroimy w kostkę. Cebulę opalamy na gazie. Warzywa zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Dodajemy odsączone z zalewy i wymoczone w wodzie przez ok.30 min. kurki, kucharek, kostkę bulionową i olej. Pod koniec gotowania dodajemy pieprz ziołowy i natkę pietruszki i jeszcze chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 04.07.2014 08:40
smaczna zupa
kate.500 05.12.2011 22:36
apetycznie wyglada
stokrotka 26.11.2011 22:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat