Jarzynka do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe

    1 kg
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • tłuszcz

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki wyszorować uważając, żeby nie uszkodzić skórek. Ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Następnie odstawić do wystygnięcia. Wystudzone buraki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wyłożyć na nią buraczki, posypać solą, pieprzem i mąką, skropić sokiem z cytryny. Co jakiś czas wymieszać, pod koniec podsmażania dodać chrzan i ponownie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 03.03.2014 23:47
fajny dodatek do obiadu
IKrakowianka 11.10.2012 20:37
pycha
KasiaK90 20.03.2012 08:35
za chrzanem nie przepadam ale w buraczkach zjem:)
Agnik 23.10.2011 10:56
mniam
szajba2 05.05.2011 19:10
bardzo lubię ćwikłę
Barbara55 18.04.2011 16:28
dobre do klusek
ewelina/bunia 10.04.2011 21:53
smaczne
jogobella231 31.03.2011 08:44
pycha
gosia47-47 23.03.2011 17:10
pycha
kielcok1 20.03.2011 17:02
bomba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat