Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 70 dag
sól
sok z cytryny
olej 2-3 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka do obiadu

Buraki myje dokładanie starając się nie uszkodzić skórki, następnie przekładam je do garnka, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Gdy już się ugotują odstawiam do przestudzenia, obieram ze skórki i ścieram na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzewam tłuszcz( olej, smalec), nakładam buraczki i podsmażam. Dodaję do smaku sól oraz pieprz według uważania, później sok z cytryny oraz mąkę. Podsmażam chwilę. Podaję do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 12.06.2015 10:19
Jedna rzecz z najlepszych w kuchni
mariuszek8 28.05.2015 20:04
Te jarzynki są najlepsze zawsze z całego obiadu
andrzej10 04.11.2012 19:33
pycha
Pietruszka 06.08.2012 08:04
bardzo lubię buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak