Jarzynka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcje rosołowe

  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • mrożone warzywa

  • ziemniaki

  • pieprz

  • margaryna

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na porcjach rosołowych gotuję wywar, przyprawiam kucharkiem i wrzucam kostkę rosołową. Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki i mrożone warzywa (kalafior, brokuł, fasola, groszek, marchew, pietruszka, seler). Mięso obieram od kości i wrzucam kawałki mięsa do zupy. Gotuję do miękkości i zaciągam zasmażką zrobioną z margaryny i mąki oraz zupy. (przepis na zasmażkę w mojej księdze)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mirka-Ludomila 25.02.2012 13:20
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat