Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 0,25 strąka
papryka żółta 0,25 strąka
kukurydza konserwowa 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe

Kroki postępowania

1
Ugotowane na twardo jajka studzimy, obieramy i drobno siekamy. Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i również drobno kroimy, dodajemy do jajek.
Krok 1 - Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe foto
2
Dodajemy także odsączoną kukurydzę, bułkę tartą, surowe jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Masa powinna być lekko pikantna.
Krok 2 - Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe foto
3
Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju.
Krok 3 - Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe foto
4
Najlepiej smakują na gorąco, zaraz po usmażeniu.
Krok 4 - Jarskie kotlety jajeczno-paprykowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna23 14.04.2013 20:39
fajne danie.
Magda24 07.04.2013 10:09
smakowicie wyglądają
Botwinka 07.04.2013 10:05
świetny przepis,robię podobne :)
malaczarna23 07.04.2013 07:30
dawno nie robiłam muszę sie za nie wziąć bo są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak