Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmużowy omlet

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
jarmuż 2 łodygi, dorodne
sól i pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia szczypta
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowy omlet

Cebulę kroimy w kostkę. Z jarmużu usuwamy twarde części liścia. Pozostałe rwiemy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa smażymy do miękkości na patelni. Doprawiamy.
Jajka ubijamy, dokładamy mąkę oraz proszek. Dokładamy usmażone warzywa. Dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy omlet z dwóch stron do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:34
Bardzo dobry.
Ola1984 29.12.2016 10:01
Pyszności :) Uwielbiam takie omlety :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak