Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japończyki z sałatką jarzynową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki
jajko 3 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
majonez wg uznania
płaty śledziowe kilka sztuk
jajko kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Japończyki z sałatką jarzynową

Jajka ugotować (te na sałatkę) i pokroić w kostkę. Tak samo postąpić z marchewką, pietruszką i ziemniakami (warzywa pozbawić skórek)- czyli ugotować i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone tak samo pokroić w kostkę. Wszystko wstawić do miski i pomieszać, przyprawić wg uznania i zalać majonezem. 2 łyżki sałatki formować na talerzu w kulkę, owinąć filetem. Na wierzch postawić ugotowane pozostałe jajka i przekrojone na pół. Dodatkowo przyozdobiłam cebulką, która była w słoiku ze śledziami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.11.2014 07:19
Te po japońsku to moje ulubione śledzie.
bhb8 01.05.2014 10:55
Cebulki ze śledzi bym nie zjadła, ogólnie nie lubię smaku i zapachu śledzi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak