Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jałowcówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pieprz biały mielony Prymat 3 ziarna
cukier 4 łyżki
spirytus 1/2 l
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Jałowcówka

Ziarna jałowca i pieprzu lekko rozgnieść i wrzucić do słoja. Zalać spirytusem i odstawić na około miesiąc w chłodne i ciemne miejsce. Następnie zlać nalew przez gazę lub bibułę. Zagotować 1/2 litra wody i rozpuścić w niej cukier. Wystudzić i wymieszać z nalewem. Zlać do butelek i odstawić na kolejny miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 28.02.2014 18:02
ta naleweczka to doskonały dodatek do bigosu zamiast Ginu Lubuskiego
matesko 03.09.2013 15:17
lubię domowe naleweczki
Halina14 24.08.2013 08:04
ciekawe jak smakuje
okrysia 20.08.2013 09:35
SMACZNE TO!
Papryczka 16.08.2013 13:28
ekstra naleweczka
Skoter 16.08.2013 13:05
ciekawa jestem smaku
Renata9 16.08.2013 10:33
na pewno ta jalowcowka jest wyborna w smaku
Janina 16.08.2013 10:06
Jałowcówka, na pewno fajny aromat;)
Mniam 16.08.2013 09:35
ciekawa jestem jak smakuje
Habibi 16.08.2013 09:10
... fajny kolor ;)
Habibi 16.08.2013 09:10
ja robiłam cytrusową - z dodatkiem skórek uzyskuje cudny aromat i ajny kolor :)
Magula 16.08.2013 08:57
Wow nigdy takiej nie piłam, ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak