JAK WYKORZYSTAĆ KAWAŁEK BOCZKU I TROCHĘ MIELONEGO ?

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    1,5 kg
  • mięso mielone wieprzowe

    0,3 kg
  • cebula biała

    2-3 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

  • kajzerka

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

  • Owoc jałowca cały Prymat

    5 ziaren
  • czosnek

    4 ząbki
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - JAK WYKORZYSTAĆ KAWAŁEK BOCZKU I TROCHĘ MIELONEGO ?   foto
Boczek napeklowałam przyprawami, obłożyłam cebulą, czosnkiemi i odstawiłam na 2 dni do lodówki,
Krok 2 - JAK WYKORZYSTAĆ KAWAŁEK BOCZKU I TROCHĘ MIELONEGO ?   foto
następnie przekroiłam go wzdłuż, jedną część zostawiłam, a w drugiej zrobiłam nożem kieszeń do której napchałam uprzednio przygotowane i doprawione mięso mielone, W resztę mięsa zawinęłam dwa ugotowane jajka. Wszystko wsadziłam do piekarnika
Krok 3 - JAK WYKORZYSTAĆ KAWAŁEK BOCZKU I TROCHĘ MIELONEGO ?   foto
i proszę wyszły mi 3 rodzaje wędlinek

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 15.06.2015 08:53
Świetny przepis
Ewelina1991 14.06.2015 10:58
smaczne mięsko
Agnieszka-87-25 14.06.2015 09:25
pyszności :)
Wafelek2601 14.06.2015 08:27
Pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat