Jajko w koszulce na grzance z szynką podane z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka parmeńska

    2 plastry
  • kromki bułki

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sałata masłowa

    1 garśc
  • pomidor

    1 szt
  • suszone pomidory

    2 szt
  • ser mozarella

    5 kuleczek mini
  • sól

    3 szczypty
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    3 szczypty
  • Bazylia suszona Prymat

    3 szczypta
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • ocet

    3 łyżki do gotowania jaja
  • ocet balsamiczny

    3 krople
  • oliwki czarne

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy szynkę, kromkę pieczywa.

W garnku gotujemy 1 l wody, dodajemy ocet, gdy zacznie wrzeć, wrzucamy wcześniej rozbite do miseczki jajko, mieszamy i zostawiamy na 3-4 minuty, następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy i lekko osuszamy.

Na talerzu układamy porwaną sałatę, pokrojone pomidory, oliwki, całość doprawiamy, skrapiamy olejem z octem i na wierzch układamy grzankę z szynką i jajkiem, całość osypujemy przyprawami podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 14.05.2016 21:19
smakowicie wygląda
halina17 14.05.2016 17:45
Dobry przepis.
bertpvd 14.05.2016 13:49
ale to musi być dobre !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat