Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko sadzone w parówce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
parówki 1 sztuka
masło do smażenia 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko sadzone w parówce

Parówkę obrać z foli,przeciąć wzdłuż ,zostawiając jedną końcówkę nie przeciętą.
Przecięte końcówki parówki wywinąć na zewnątrz w kształt serca i spiąć wykałaczką.
Na patelni rozgrzać masło ,obsmażyć lekko serce z parówki a następnie wybić do niego jajko.Doprawić solą.
Chwile docisnąć parówkę aby jajko nie wypłynęło.
Smażyć na małym ogniu aż się białko zetnie.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 04.02.2017 10:27
Świetny pomysł na najbliższe walentynki.
Ela15 13.08.2016 09:55
ładnie wygląda
IZABELA29 11.07.2015 23:01
świetne śniadanko
mariuszek8 23.06.2015 19:00
pysznie wygląda
Monika-twin 17.06.2015 14:36
FAJNIE WYGLADA.
Pani Domu 17.06.2015 09:08
ładne śniadanko
Małgorzata Pin 16.06.2015 21:21
Czasami robię mężowi takie śniadanko.
Róża1 16.06.2015 21:16
świetny pomysł !!!!!!!!
Łukasz15 16.06.2015 20:52
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak