Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko sadzone pod serem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
ser 2 pl
pieprz, sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka 1/2 szt
olej rzepakowy
kiełbaska 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko sadzone pod serem i papryką

Na patelnię nalewam olej rzepakowy. Podgrzewam. Kiełbaskę kroję w plastry, wrzucam na patelnię. Wbijam następnie dwa jajka. Lekko posypuję pieprze, solą oraz ziołami prowansalskimi. Nakładam na wierzch po plasterku sera. Paprykę kroję w paski, posypuję nimi jajka. Przykrywam patelnie i trzymam na ogniu ok. 5 minut. nakładam na talerz, posypuję delikatnie pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brioszka 03.02.2014 15:48
wygląda megaaa!
artur7 03.02.2014 15:28
bardzo smaczne podoba mi sie
2milutka 03.02.2014 14:30
bardzo fajnie podane..:)
Jadwiga/Jaga85 03.02.2014 13:26
bardzo fajny pomysł
Ania321 03.02.2014 13:02
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak