Jajko sadzone na śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • żółty ser starty

    ok. 10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić tłuszcz. Wlać śmietanę i na gotującą się wybić jajka. Lekko posolić oraz posypać startym serem. Gdy białko się zetnie, wyłożyć szeroką łopatką na ogrzany półmisek. Podawać z białym pieczywem lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elzbietar64 14.04.2012 22:40
musi być dobre tylko lubię trochę bardziej podsmażone
rakow2 28.05.2011 20:08
ale jaja
caroline1983 13.04.2011 13:49
Jadłam kiedyś podobne. Bardzo smaczne :)
marta639 17.09.2010 18:40
Świetny przepis.
rosik93 21.07.2010 13:30
mniam
Małgorzata113 03.05.2010 10:34
Nie jadłam jajek sadzonych na śmietanie, muszę spróbowac.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat